Сайт Татьяны Столяренко

П`ятниця, 19.04.2024, 21:15 Ви увійшли як Гость | Група "Гости" | RSS


Головна » 2010 » Червень » 19 » Президент ЗОБО "Созидание", Татьяна Столяренко, приняла участие в программе "Общественные связи"
Президент ЗОБО "Созидание", Татьяна Столяренко, приняла участие в программе "Общественные связи"
11:47
Завершилась стажировка специалистов Запорожской области в США по программе "Общественные связи". Группа из десяти представителей местной власти, бизнеса и общественных организаций изучала опыт штата Кентукки в отношении утилизации промышленных и твёрдых бытовых отходов. 

В течение трёх недель состоялся цикл мероприятий, направленных на ознакомление с успешными примерами решения проблемы обращения с отходами. 

На сайта ЗОБО "Созидание" запланированы публикации ссылок и текстовых, фото- и видеоматериалов, накопленных в ходе визита.


14 травня 2010 року закінчилось стажування спеціалістів Запорізької області за тематикою «Державна політика щодо переробки відходів».

Для участі у програмі за критеріями професійності, лідерських якостей, бажання змін на краще, почуття відповідальності за допомогу іншим та віри у силу громади були вибрані представники органів влади, бізнесу і громадських організацій Запорізької області. Десять делегатів із Запоріжжя, Мелітополя, Вольнянська, Приморська тощо вивчали питання державної політики США щодо переробки промислових та побутових відходів. 

Супроводжувала підготовку делегатів до участі у програмі «PH International», яка зорієнтувала групу на досягнення основної мети програми: показати представникам місцевої влади, виконавчих органів на місцях, громадським організаціям, що працюють у галузі охорони навколишнього середовища, представникам місцевих державних чи приватних організацій по переробці відходів та іншим зацікавленим особам, що беруть активну участь у покращенні ситуації та законодавчих ініціативах у галузі переробки відходів у Запорізькій області, роль їх колег у США, а також спектр існуючих можливостей для створення ефективних та екологічно безпечних систем по переробці відходів - як промислових, так і побутових - з метою популяризації таких систем та припинення погіршення стану навколишнього середовища. 

Починаючи з 1982 року було проведено вже більш 20.000  програм "Громадські зв"язки". До речі, при фінансовій підтримці відділу освіти та культури Державного департаменту США в вересні 2005 року загальне керівництво програмою прийняло на себе USAID. На цей час програма «Громадські зв’язки» виросла і зараз налічує більше 13.000 випускників з 12 країн Євразії. Старший менеджер програми «Громадські зв’язки» World Learning Тамар Мікадзе, привітавши фіналістів Запорізького регіону, висловила сподівання, що програма допоможе у розширенні екологічно спрямованої  діяльності установ, громади та країни в цілому. Для цього була налагоджена плідна співпраця з приймаючою організацією із міста Луісвілю (штат Кентуккі) «World Affairs Council of Kentucky/Southern Indiana» щодо забезпечення відповідності програми цілям та задачам, як професійним, так і особистим. 

Протягом трьох тижнів було проведено багато ефективних освітніх заходів – орієнтаційних брифінгів, презентацій успішних програм, конференцій за участю спеціалістів, екскурсій на підприємства тощо. Кожний делегат, спираючись на отримані знання та досвід, працював над розробкою особистого професійного плану дій для себе та організації. Заплановано інформаційну програму по розповсюдженню знань та досвіду стажування серед колег, співробітників та інших фахівців, яка буде відображатися на відкритому сайті громадських екологічних організацій Запорізької області www.npo.vo.uz та на інших ресурсах громадського видавництва «Вісник Mрії». Всі стажери – представники громадських організацій запланували прийняти участь в цій інформаційній кампанії, час від часу брати участь у професійних семінарах, конференціях з даної тематики.

 Інформаційна кампанія по результатам стажування групи запорізьких спеціалістів на сайті www.npo.vo.uz триватиме з 1 червня до вересня 2010 року. Запрошуємо читати наші публікації про професійні заходи програми стажування «Державна політика щодо переробки відходів»! Запрошуємо всі зацікавлені сторони до плідної співпраці!

Андрій Єлькін



 Освітня програма «Громадськи зв'язки» з теми «Державна політика щодо переробки відходів» була реалізована в квітні – травні 2010 року. У ній взяли участь десять фахівців із Запорізької області. 

Програма відбулась завдяки зусиллям:

USAID

World Learning

World Affairs Council of Kentucky/Southern Indiana

PH International

 


У відповідність з інформаційною кампанією "Державна політика щодо переробки відходів у США"  на сайті www.npo.vo.uz запланована робота над наступними матеріалами:

Професійна програма:

·         * Відділ штату Кентуккі з питань побутових відходів: Інфраструктура в питаннях практики роботи з побутовими відходами, регуляторною політикою, правилами та іншими питаннями в Сполучених Штатах. 


·          * Програма Державного Управління «Бриджсайд»: Програми, що фінансуються як владою Луїсвілля так і іншими агентствами підтримуючи безпечніше, чистіше середовище та місто.

              

 Короткий звіт: Учасники дізналися, чому проект «Бриджсайд» є унікальним в наслідок публічно-приватного партнерства, використовуючи ресурси держави та приватних громадян. В проекті державні кошти покривають адміністративні витрати, а всі програмні витрати покриваються за рахунок приватних внесків. Учасники побачили як проект підтримується громадою. Делегати дізналися, як державне агентство кожного дня задля підтримки міста чистим та зеленим вже 23 роки поспіль працює з державними ресурсами, промисловістю, спонсорами та громадянами.


 ·         * Законодавчий орган штату Кентуккі: Роль законодавчого органу штату Кентуккі в регулюванні питань побутових відходів. Робота законодавців з підприємствами та громадянами для забезпечення виконання процедур щодо роботи з побутовими відходами та захисту навколишнього середовища в цілому.

     


·          * Державний виконком округу Кларк: Роль локальної державної влади в малих містах в питаннях управління відходами.

   

 Короткий звіт: Делегати мали можливість обговорити роль локальної державної  влади в малих містах в питаннях управління відходами. Обговорено питання очищення та захисту водного середовища, ситуації, що виникають в невеликих містах в ракурсі підтримки чистого навколишнього середовища та відносин між державою та громадськими об’єднаннями та громадянами. Учасники зустрілися з головою місцевого органу самоуправління та обговорили зміст громадської роботи в питаннях управління відходами. Делегати мали можливість аналізувати та порівняти управління відходами в невеликих містечках та великих містах (Вінчестер та Луїсвілль, штат Кентукки).


·          * Звалище відходів округу Кларк: Використання технологій корекцій задля екологічної безпеки старих звалищ, вирішення питань управління відходами.

     

 Короткий звіт: Під час зустрічі учасники познайомились зі старим звалищем, яке було закрите на початку 1990-х під менш строгими правилами ніж є сьогодні. Звалище мало в собі значні ризики для навколишнього середовища. Штат розробив план закриття з використанням технологій корекцій задля екологічної безпеки та зменшення коштів з підтримки. Делегати ознайомились з заходами щодо кооперації між державними органами місцевого рівня та штату  задля вирішення питань управління відходами.


·         * Громадська організація «Жителі штату Кентуккі за Благоустрой»: Роль громадських організацій в питанні захисту навколишнього середовища та управління відходами.

 

 Короткий звіт: Учасники мали можливість зрозуміти роль громадських організацій в питанні захисту навколишнього середовища та управління відходами, отримали інформацію про екологічні кампанії, що здійснюються та стратегії, що використовуються в роботі з законодавчими органами штату Кентуккі. Делегати побачили різницю та порівняли вплив успішних екологічних НУО в Україні та США у штаті Кентуккі. KFTC (Жителі штату Кентуккі за Благоустрой) – це об’єднання громадян, що проводять заходи на підтримку справедливих та ефективних громадських програм. Завдяки зустрічі з представниками KFTC делегати дізналися про стратегічні методи роботи НУО з державними органами.


·         * Відділ з питань управління відходами: Зручне та екологічно збалансовано управління відходами завдяки різним послугам, що надаються містом Луїсвілль.

     

Короткий звіт: Впродовж зустрічі учасники дізналися про різні послуги, що надаються містом Луїсвілль, що робить управління відходами досить зручним та екологічно збалансованим. Відбулось обговорення питань збору сміття на місцях, сміття в жилих районах, переробки та збору на території міста, просування зменшення кількості сміття. Учасники отримали відповіді з питань утилізації сміття мешканців, організації збору сміття серед громадян, дізналися про нові технології та методи роботи з небезпечними відходами, контролю повітря, води, тощо. Делегати зустрілися з багатьма  представниками відділу для обговорення законів та нормативних актів міста Луїсвіль, які забезпечують відповідне регулювання у штаті Кентуккі. Відбулось обговорення відносин між містом Луїсвіллем та Агентством з питань захисту навколишнього середовища з НУО та громадянами, а також ролі Управління з питань водопостачання у сфері менеджменту відходами, і як проходить співпраця з міською владою в просуванні  позитивних процедур поводження з відходами.


·         * MSD неприбуткова сервісна агенція: Збір водних відходів та мережа відповідної обробки. Система поводження з водними ресурсами в міському середовищі.

     

Короткий звіт: Під час зустрічі учасники отримали огляд системи поводження з водними ресурсами в міському середовищі. Учасники побачили як MSD проводить санітарні каналізаційні та дренажні послуги В Луїсвіллі та окрузі Джефферсон, що відповідає технологіям забезпечення необхідної якості навколишнього середовища для громадян. Відбулось обговорення ролі  MSD як корпоративного члена громади та програми, що впроваджується задля безпечного середовища.  


     * Департамент з питань захисту навколишнього середовища: Досвід відновлення території громади що забруднена. 

 

Короткий звіт: Делегати ознайомились з досвідом відновлення територій громади, що забруднена через органічні відходи. Учасники отримали розуміння того, що є "Brownfield Project”, а після цього відвідали відповідну територію, де є будинки, споруди, повторне використання яких може бути ускладнене через потенційну загрозу від небезпечних компонентів. Обговорювались особливості відновлення фабрик, минулих установ сухої чистки, заправних станцій, старих звалищ та шахт. Учасники побачили як державна агенція використовує фонди для просування чистих та безпечних громад, вирішує питання небезпечних відходів та проводить очищувальні проекти.


·         * Корпорація Управління відходами: Послуги з управління відходами та екологічні послуги в Луїсвіллі, штат Кентуккі.

     

Короткий звіт: Відбулась дискусія щодо послуг Waste Management, Inc. з управління відходами та екологічних послуг в Луїсвіллі, штат Кентуккі. Учасники з середині дізналися як велика компанія працює і віддана громадам у своєї роботі. З представниками компанії учасники обговорили важливість корпоративної соціальної відповідальності та програм, що ії просувають в Луїсвіллі. Було показано як корпорація працює у відповідності до існуючого законодавства. Відбувся тур по компанії та обговорення всіх послуг, що надаються компанією громадянам Луїсвілля.


·         * Креативна переробка: Переробка електронного обладнання, що дозволяє зменшувати шкідливі викиди.

 

Короткий звіт: Під час зустрічі делегати отримали досвід методів, за допомогою яких Creative Recycling Systems, Inc. Працює з приватними компаніями, державою на всіх рівнях та освітніми установами і надає рішення електронної переробки відходів, що представляє економічну альтернативу забрудненню навколишнього середовища. Учасники побачили важливість переробки електронного обладнання клієнтів, що дозволяє зменшувати шкідливі викиди, економити витрати, тощо. Відбувся ознайомчий тур.  


·          * Fayette County Compost Facility: Переробка органічних відходів в продукти, які можна повторно використовувати.

       

      Короткий звіт: Державне управління з переробки твердих відходів надає послуги роздільного збору. Дворове сміття – велика частка сміття в цілому, що поступає з наших домівок, це не просто сміття – це 18% від загальної кількості сміття і великі території, що займаються, а також величезні кошти на утримання. Добрі новини те, що таке сміття можна повторно використовувати як добрива для землі. Українська делегація ознайомилась з операціями з добривами, що просуває ефективне використання ресурсів, допомагаючи попередити шкідливі викиди та зменшити кількість сміття. 


·          * Автомобільний завод Тойота: Про-екологічна індустріальна компанія, засоби та технології, що використовуються у системі зменшення відходів, збереження енергії  та захисту навколишнього середовища на Тойоті. Презентация по теме "Екологічна політика автомобільного концерну Тойота (Джорджтаун, Кентуккі, США)"

       

         Короткий звіт: Відбулась екскурсія по компанії. Акцент обговорення був зроблений на мінімізації всіх видів відходів (метал, тверді, небезпечні, тощо). Тойота за своєю місією є про-екологічна індустріальна компанія і продовжує працювати над зменшенням відходів, збереженням енергії та захистом навколишнього середовища. Делегати мали можливість задати питання представникам Тойоти стосовно стратегій, які вони використовують в роботі з державними органами. В Запоріжжі є машинобудівний завод, тому даний візит був цікавим для багатьох учасників.  


    * Центр попередження шкідливим викидам: Як неприбуткова організація може допомогти бізнесу і промисловості в розвитку сталого навколишнього середовища, в питаннях заощаджу вальних рішень використання енергії.

      

       Короткий звіт: Центр попередження шкідливим викидам – неприбуткова організація, один з головних ресурсів, що допомагає бізнесу та промисловості, тощо – в розвитку сталого навколишнього середовища, заощаджувальних рішень у питанні використання енергії. Учасники дізналися про необхідну інформацію з перших рук – всі послуги центру стосовно технічної інформації та підтримкм є безкоштовними, конфіденціальними, включаючи проведення оцінки на місцях в питаннях попередження шкідливих викидів та енергоефективності. Делегати дізналися про допомогу неприбуткової організації державним структурам, промисловим підприємствам, школам та іншим організаціям в управлінні відходами, зрозуміли структуру оперативної діяльності та методи роботи НУО.


·          * LLC: Збір автомобільних шин по всьому штату Кентуккі та переробка задля виробництва інших продуктів.

        

      Короткий звіт: Обговорювались методи, що використовуються в компанії Martin Tire Recovery LLC в переробці та вертикальній інтеграції. Була можливість побачити як компанія збирає шини по всьому штату Кентуккі та у сусідніх штатах, розрізає їх та переробляє задля виробництва інших різноманітних продуктів – і для використання в енергетичних установках, матеріалів для облаштування ігрових майданчиків, тощо. Компанія є одною з 10 найбільших компаній переробників шин в США.


·         * Owensboro Municipal Utilities: Стратегії при виробництва. Використання паливної системи для гуми. Вироблення електрики  для потреб міста. 

        

        Короткий звіт: Під час зустрічі Українська делегація дізналася про технології, що використовуються в просуванні чистого навколишнього середовища. Акцент був зроблений на стратегіях Owensboro Municipal UtilitiesElmer Smith Station при спаленні вугілля з застосуванням TDF (паливної системи з використанням гуми) для вироблення електрики для потреб міста. Учасники побачили позитивні наслідки системи, коли тони старих шин збираються і відповідно очищується навколишнє середовище та покращується екологія. Відбувся тур по електростанції. Делегати мали можливість запитати про позитивні та негативні наслідки для природи виробництва в цілому.


·          * Safety Kleen: Трансфер, зберігання та управління небезпечними відходами.

      

     Короткий звіт: Зустріч була сфокусована на питанні трансферу, зберіганні та управлінні небезпечними відходами. Safety Kleen управляє більше ніж 2500 пересилками небезпечних відходів щорічно. Учасники обговорили відносини компанії та державних структур, як здійснюється переробка небезпечних відходів та вимоги щодо зберігання. Делегати оглянули підприємство, мали можливість поговорити з представниками компанії стосовно співпраці з місцевими громадськими організаціями в підтримці екології в місті Луїсвілль.


        * Сталепрокатній завод North American Stainless Steel: Контроль і управління небезпечними відходами. Використання відходів для вироблення нових металевих продуктів.

       

        Короткий звіт: Зустріч була сфокусована на управлінні небезпечними відходами. Акцент був зроблений на контролі за управлінням відходами. Учасники обговорювали як організації використовують спеціальні засоби в управлінні небезпечними відходами і в той же час підтримують фокус на соціальній відповідальності. Делегатів цікавили методи компанії з контролю якості повітря (фільтрування повітря робочих місць, повітря навколишнього середовища), відправка до місць обробки небезпечних відходів. Також обговорювались питання відходів фарб, консервування, вапна, використання відходів для вироблення нових металевих продуктів, тощо.


 Враження представників групи:

·         Мої враження від поїздки до Америки. Наталія ЛЯКИШЕВА

 

Ознайомлення з культурними категоріями:

·         1. Луїсвілл 2010 в об'єктиві ВІСНИКА МРІЇ

·         2  Школа, где всегда улыбаются. Андрей ЕЛЬКИН

·         3 ….

Ця сторінка постійно оновлюватиметься. Будуть внесені доповнення і корективи.

Стежте за інформацією про результати програми!

Андрій ЄЛЬКІН


Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 1261 | Додав: ecoz | Теги: | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 1
1 Komal  
Inrfomation is power and now I'm a !@#$ing dictator.

Актуально
Нац. план дій
Форма входу
Логін:
Пароль:
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцените экологию нашего города
Всього відповідей: 120
Новые комментарии






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЗОБО "Созидание" © 2024-2011
Хостинг від uCoz